Кремъл потвърди: Путин официално се разведе

В официалния сайт на Кремъл са внесени промените в биографията на Владимир Путин

В официалния сайт на президента на Руската Федерация в раздела „Биографии на руските президенти” са направени промени. Там вече не фигурира името на съпругата на Владимир Путин, предаде ИТАР-ТАСС.
Говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков на въпроса, означава ли корекцията в биографията, че разводът вече е факт, отговори така: „Това означава, че разводът се е състоял”.
Сега в официалния сайт на Кремъл, в биографията на Путин са споменати само дъщерите Мария и Катерина.
Причини за развода
Владимир Путин и Людмила обявиха намерението си да се разделят на 6 юни 2013 година след 30-годишен брак. „Това (разводът) бе наше общо решение, нашият брак е приключен”, – обясни тогава Путин. Владимир и Людмила имат две дъщери – Мария, родена през 1985 година и Катерина- през 1986 година. Путин, като заемащ високи постове, никога не е давал гласност на личния си живот, отговарял е винаги кратко и неохотно на подобни въпроси от страна на журналистите.
Разводът си двамата съпрузи съобщиха след балетен спектакъл в Кремъл, като тази тяхна съвместна публична проява бе първата за повече от година.
В интервю за телевизия „Россия – 24” руският държавен глава разкри причините за развода си. „Цялата ми дейност, цялата ми работа е свързана с публичност, абсолютна публичност. На някого това би се харесало, на другиго – не, но има хора, които с това (публичността) са напълно несъвместими”, – заяви той, като добави, че „Людмила Александровна издържа това вече 9 години”. „Като цяло, това е общо решение”, – отбеляза още руският държавен глава. Владимир Путин и Людмила отговориха на въпроса, дали това е развод така: „Може да се каже, че това е цивилизован развод”.
„Нашият брак приключи в следствие на това, че ние практически не се виждаме. Владимир Владимирович изцяло е погълнат от работа, децата ни пораснаха. Така се получи, че всеки от нас има собствен живот. Не обичам публичността”, – призна бившата съпруга на руския държавен глава.