Косачов: Смяната на британския премиер няма да промени отношението с Русия

Председателят на комисията по международните въпроси към Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов не очаква пробив в отношенията между РФ и Великобритания след смяната на ръководството на страната, предаде РИА Новости.

„По-зле не вече не може да бъде. Не очаквам никакви сериозни пробиви в руско-британските отношения във връзка със смяната на премиера“, заяви сенаторът.

Според него, Тереза Мей е „достоен политически приемник на Камерън“ във всяко отношение – и от гледна точка на твърдостта, и от гледна точка на „отстояването на постулатите на британската външна политика“.

„Тези постулати продължават да бъдат в голяма степен с проамериканско свойство. Великобритания, дори след Брекзит, ще остане най-близкият съюзник на САЩ в Европа и един от стълбовете в рамките на Северноатлантическия алианс“, каза той.

Затова политиката на Великобритания, според руския сенатор, ще бъде същата, но може би, политиката на ЕС по отношение на Русия ще се промени малко, след като Великобритания вече няма да бъде част от него.

„А руско-британските отношения мисля, че ще останат още дълги години в днешното си състояние на замразяване и дълбока криза“, каза Косачов.