Косачов: Западните страни за пореден път се опозориха, обявявайки се срещу изборите в Сирия

Западните страни за пореден път се опозориха, обявявайки се срещу парламентарните избори в Сирия и показвайки по този начин истинското си отношение към страната, основано на принципа „колкото по-зле, толкова по-добре“. Това написа председателят на комисията по международните въпроси към Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов на страницата си във Фейсбук, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че изборите в Сирия действително са били проведени при крайно тежки условия. „Но нима това означава, че в Сирия не трябва да действа механизмът за избор на органи на представителната власт? Оказва се, че някои смятат, че не трябва“, заяви депутатът, като припомни, че редица страни, сред които САЩ, Германия и Франция, обявиха изборите в Сирия за „нелегитимни“ и застрашаващи със „срив мирните преговори в Женева“.

Косачов подчерта, че „същите тези страни не само че не се притесняваха от провеждането на избори в други страни, раздирани от конфликти, като Афганистан, Ирак и Украйна, но дори ги смятаха за висша съставна част за установяването на държавността и собственото мирно регулиране“.