Кончита Вурст мечтае да отиде в Русия

Австрийската певица Кончита Вурст заяви в интервю за престижното издание Kurier, че много силно иска да отиде в Русия за среща с руския президент Владимир Путин, за да го „убеди да защитава правата на сексуалните малцинства в Русия“.

На въпрос за възможен концерт в Русия, травеститът отговаря, че много би искала и това. Тя твърди, че има много фенове в Русия и смята за за прекрасен факта, че много граждани на страната са не съгласни с решенията на държавния глава. Какво точно има предвид брадатата дама с това засукано изказване, не става ясно.

Но Кончита с удоволствие пояснява, че нея лично дълбоко я интересува какво означава да бъдеш Путин и какъв натиск му се налага да понася руският президент.

Нека припомним, че на „Евровизия 2014“ в Копенхаген победата на травестита Том Нойвирт предизвика нееднозначни реакции по света, но най-вече в Русия и Украйна. Руските гей активисти решиха, че образът на брадясалата Кончита Вурст е станал „много популярен и разрушаващ предразсъдъците“. Обаче депутатът от Санкт Петербург Виталий Милонов направи официално обращение към министъра на културата Владимир Медински да бъдат забранени всякакви евентуални опити на Вурст за концерти в Русия.

В социалната мрежа „Туитър“ травеститът отправи  закана към цяла Русия. „Време е да внесем в тази дива страна нашите европейски ценности“, заявява Вурст, чието истинско име е Томас Нойвирт.

Дали обаче руснаците искат „европейските ценности“?

Тези ценности се оказват основна част от демагогията на брюкселските чиновници, които постоянно учат нас, източноевропейците, как да живеем от позицията на истински европейци..

В нашите общества разбиранията ни са други. България даде писменост и религия на Русия и това е връзка, която не може да бъде заличена, колкото и усилено да ни проповядват „евроатлантизъм“ 24/7. Обединяват ни и общото възприемане на живота. За нас, дома и семейството са нещо много важно. Ние сме по-патриархални общества, където жените са свикнали на това да бъдат майки и съпруги. Руснаците са силно религиозни, на всяка крачка имат храм, представете си какво за тях е някой да осквернява храма? Те, както и ние, всъщност нямаме нищо против хомосексуалистите, държавите ни не са берберски, както се опитват да ни обяснят – сексуалните малцинства имат гарантирани, но равни права с останалите. Имаме против това да ни се натяква. За нас семейство е мъж, жена и деца. Всъщност така е и за средностатистическия британец, немец, французин и  италианец. Вътре в Европа също им е втръснало от тази гей-пропаганда. Но „Евровизия“ е политически конкурс и всеки знае това. Избирането на господин Нойвирт, с псевдонима Кончита Вурст за победител на Евровизия, си беше опит да кажат  на Русия: „Гледайте колко сме толерантни“ и да ѝ напомнят , че са много загрижени за правата на гей-хората в страната им.