Концерт на Грета Ганчева «Русия и България – любов без граници!»

На 22 март в Руския културно-информационен център ще се състои пролетен солов концерт на Грета Ганчева. В програмата на концерта сред останалите песни ще прозвучат и добре известните „България и Русия завинаги заедно“ по музика на Тончо Русев, български текст на Евтим Евтимов и руски текст на Лозан Такев, „Лов на патици“ – музика и текст на Александър Розенбаум  и популярната композиция «Моя страна, моя България» по  музика на Емил Димитров и текст на Васил Андреев.

Грета Ганчева е популярна българска певица, родена в българския град Червен бряг. През 1962-1966 г. е изучавала театрално майсторство във Висшия институт за театрално изкуство „Кръстьо Сарафов“ в София, а като студентка е играла в постановки на Народния театър „Иван Вазов“ и е развивала кариерата си на естрадна певица. През 1966-1998 г е. била актриса в театъра «Сълза и смях» в София, снимала се е в киното и активно е гастролирала в Съветския Съюз. От 2007 година е художествен директор на международния детски фестивал „Звездите на Камчия“.

Руската тема в творчеството на Грета Ганчева присъства от 1980 година, когато тя издава албум, посветен на Олимпиадата в Москва. За изминалите 10 години Грета Ганчева е издала три албума с песни, посветени на Русия. Цялото й творчество развива идеята за сътрудничество между България и Русия във всички сфери на обществения и културен живот.