Концерт в посолството ни събра приятели на България и българи, живеещи в Москва.

В чест на Деня на независимостта на България в българското посолство в Москва на 2 октомври се състоя концерт на световно известния Държавен духов оркестър на Русия.

В словото си посланикът на България Бойко Коцев подчерта независимия дух на българите и значението в историята на страната на Деня на независимостта, обявена на 22 септември 1908 г.

“Уважаеми гости, приятели, уверен съм, че сте тук, за да споделите нашата радост и гордост, нашата убеденост, че на света е нужен мир и благоденствие за всички народи. Българският народ винаги ще се стреми към това”, заяви посланик Коцев.

Под диригентството на заслужилия артист на Русия Виктор Луценко духовият оркестър изпълни класически и популярни мелодии, сред които и българската рапсодия “Вардар” на Панчо Владигеров. Със специални солови изпълнения се представиха оперната певица Варвара Комаровская и българският цигулар Павел Минев.

След бурните финални аплодисменти посланик Коцев сърдечно благодари на оркестъра. Той връчи на художествения му ръководител проф. Виктор Чугреев грамота и почетния медал “Самарско знаме”.

Концертът събра в Гербовата зала на посолството близо 200 приятели на България и българи, живеещи в Москва.

Оперната певица Варвара Комаровская се представи със специално солово изпълнение на концерта в българското посолство.
Оперната певица Варвара Комаровская се представи със специално солово изпълнение на концерта в българското посолство.

 

 

Източник:  посолството в Москва