Концернът „Калашников“ увеличава производството

Концернът „Калашников“ увеличава с 30% работниците си и преминава на работа на три смети заради увеличението на брой на поръчките от чужбина през 2017 г. Това съобщава пресслужбата на компанията .
Според съобщението, през 2017 г. ще бъдат създадени 1700 нови работни места, с което боят на работните места ще се увеличи с 30 на сто. В края на януари 2016 г. средносписъчния състав на персонала на предприятието е бил 6500 души, уточнява Прайм.
„Решението за увеличение на щата от работници в „Калашников“ е взето поради увеличение на обема на производството, което се дължи на увеличаването на броя на поръчките от чужбина. Изправени сме пред трудната задача да се справим с растящите поръчки. За изпълнението им, започвайки от април 2017 г. работата ще е на три мени“, цитират от пресслужбата изявлението на генералния директор на „Калашников“ Алексей Криворучко.
Новите работници ще работят в производството на концерна в Ижевск, където се произвежда широк спектър от стрелкова продукция, оборудвани и инструменти.
Концернът „Калашников“ е част от държавната корпорация „Ростех“ и най-големият производител в Русия на оръжие с висока точност. „Ростех“ притежава 51% от акциите, а другите 49% са собственост на частни инвеститори. Продукцията на концерна се експортира в над 20 страни