Контролът на САЩ върху Крим – основната цел на държавния преврат в Киев

„Държавният преврат, който беше извършен в Киев през февруари 2014 г., имаше конкретна цел: да неутрализира руския Черноморски флот, базиран в Севастопол и да го замени с флота на САЩ“, пише Маурицио Блонде (Maurizio Blondet) в сензационната си статия, публикувана на сайта effedieffe.com.

„На 22 февруари 2014 г., в деня, когато Янукович беше свален от власт, американска групировка кораби бързо навлезе в Черно море през Босфора. Този флот трябваше да смени руския Черноморски флот на базите в Крим.

Секретни руски източници посочиха каква е степента на заплахата за интересите на Москва в този район и стана ясно защо Путин побърза да завземе Крим и да го обяви за руски. Той имаше доказателства, че държавният преврат, извършен в Киев, има конкретна цел – да неутрализира руския Черноморски флот и да го смени с американския.

На 18 февруари 2014 г. украинският парламент беше завзет от въоръжени активисти на партиите „Свобода” и „Десен сектор”. На 22 февруари президентът Янукович бе принуден да напусне Киев; властта в Украйна взеха прозападните сили. За шеф на секретните служби на Украйна беше назначен Валентин Наливайченко. Какъв се оказа той? Разбира се, американски гражданин.

Наливайченко

Естествено, „напълно случайно” на 13 февруари една от четирите американски морски групировки начело със самолетоносача George Bush (CSG-2) напусна морската база в Норфолк и пое курс към Егейско море. „Джордж Буш” тежи 102 хиляди тона и има 90 самолета и вертолета на борда. Съпровождаха го 16 военни кораба, сред които крайцерът USS Philippine Sea, есминците Truxtun и Roosevelt и три атомни подводници.

На 22 февруари, когато Янукович беше лишен от властта, американската групировка навлезе през Босфора в Черно море, което е нарушение на договора от Монтрьо от 1936 г., който гласи, че Дарданелите могат да преминават само военни кораби до 45 хиляди тона. Но както съобщи турското списание Hurriyet турските власти дали разрешението за преминаването на американския флот. Именно той трябвало да заеме мястото на руския Черноморски флот на базите в Крим.

Американците очакваха, че „Крим също ще избере „демокрацията” и с радост ще ги посрещне. Но хората излязоха на площада в Севастопол и след два дни обсада на парламента Автономна република Крим изгони премиера Анатолий Могильов, който заяви, че е верен на пучистите в Киев (въпреки че беше купил длъжността си от Янукович, като му подари луксозна вила в Ялта) и народът избра на мястото на Могильов Сергей Аксьонов, лидерът на проруските сили.

На 6 март парламентът на автономията на Крим обяви, че отказва да се подчинява на Киев и заяви, че иска референдум за присъединяването на полуострова към Русия. Това провали американските планове.

Първата заповед, която получиха самолетоносачите, от 5 март, беше анулирана. Новата заповед гласеше групировката да се установи на турска база и там да чака. На разузнаване край бреговете на Северен Крим от 7 до 22 март бяха изпратени есминците USS Truxtun, USS Donald Cook и фрегатата USS Taylor, прикритието им бяха общи учения с България и Румъния.

Руските въздушни сили заявиха чрез медиите, че USS Donald Cook е пристигнал в района, за да наруши функционирането на антените, свързани с Космическия център на Черноморския флот, и мрежата от военни сателити ELINT, които работят в електромагнитния спектър. Тази сложна съвременна система позволява на Крим да получава данни от електронното наблюдение на радарите и навигационните системи на американския флот, за самолетите на борда и за ракетоносителите.

Руските военни самолети бяха принудени да блокират действията на USS Donald Cook. Два самолета Су-24МР единайсет пъти облетяха американския кораб на максимално ниска височина, използвайки бордовата си блокираща система в честотите 12-18 Херца и неутрализираха радара на американския крайцер.

Руските служби знаеха, че на борда на американския кораб има шест групи командоси, всяка от по 16 души, готови незабелязано да стигнат до брега, да проведат саботажи в Крим и да създадат атмосфера на паника сред местното население. Акциите са можели да бъдат взривове в градския транспорт в пиковите часове, взривяване на административни сгради и др. Нагнетяването на страх и терор в навечерието на референдума трябвало да доведе до намален брой гласуващи на референдума и до обявяване на резултатите от него за недействителни. За да изключат тази заплаха, „руснаците провели строг превантивен и непробиваем контрол”.

Всъщност, в един от кримските сайтове се появи информация, че са заловени някакви командоси от НАТО.

След като беше проведен референдумът в Крим, със зашеметяващите резултати – гласували 83%, от тях избрали Русия – 99,7%, американският флот начело със самолетоносача „Джордж Буш” получи заповед да прекрати мисията, напусна Егейско море и пое към Бахрейн.

За военните наблюдатели е ясно, че за руснаците най-важна е военната база в Севастопол. Доказателство за това е фактът, че неотдавна Черноморският флот беше усилен с нови 20 кораба, от тях шест подводници, фрегата-ракетоносител, които се специализират на блокирането на противника в областта на електронното поле.

Флотът разполага с голяма групировка войски за бързо реагиране, която се състои от десантчици и морски пехотинци, които поддържа Четвърта въздушна дивизия и силите на противовъздушната отбрана.

Освен това Отделната въздушна флотилия, в състав от 135 самолета Ан-22, Ан-124, Ил-76МД и Ан-12, гарантира прехвърлянето на 80 хиляди войници от 49-и и 58-и военен корпус. Тази групировка сили за бързо реагиране е пряко подчинена на Черноморския флот и има една цел – защита от тероризма в средиземноморския басейн, в Източна Африка и Средния изток до Персийския залив.

Но невидимата част на флота е още по-мощна. Това е Центърът за управление на космическите полети, който съществува от съветско време. В историята му са вписани полетите на „Салют”, „Союз”, „Союз-Аполон” и лунохода. В момента Космическият център получава данни от радарите на ракетно-локационните системи „Воронеж-М” (в радиус 6 хиляди километра), монтирани в село Лехтуси, Ленинградска област, в град Пионерск, Калининградска област и в град Армавир. Центърът получава информация от сателитите за ранно оповестяване за тревога, които могат да откриват изстрелването на всякакъв тип ракети – както крилати, така и балистични.

Една от главните цели на Пентагона е да срине функционирането на центъра, тъй като той е сериозно препятствие за хегемонията на САЩ и експанзията им в Централна Азия.

Изхождайки от изложеното по-горе, ни се струва, че държавният преврат в Киев с поставянето на власт на „демократично“ марионетно правителство е имало за своя първична задача именно отстраняването на Космическия Център.

Влизането на Украйна в НАТО е била само вторична цел.

С помощта на президентските избори в Украйна и укрепването на „демократичната“ власт Пентагонът се надяваше да принуди Путин да остави военната база в Крим, за да я замени в последствие с американска.

Бързането обаче, подведе американците. Мислейки си, че владеят положението те изпратиха преждевременно цял ескадрон от безпилотни самолети за разузнавателни полети в Днепропетровск.

Именно полетите на безпилотните самолети над територията на Крим в навечерието на референдума разкриха пред руската страна истинските планове на САЩ“.