Комерсант: Русия не е готова да възобнови чартърните полети до Турция

Руските авиационни власти засега не считат за възможно възобновяването на чартърните полети в Турция, въпреки намеренията на туроператорите и превозвачите, пише „Комерсант“, позовавайки се на свои източници.

Според изданието основният въпрос, стоящ пред авиационните власти е гарантирането на сигурността на гражданите на летищата в Турция. След терористичния акт на летище „Ататюрк“ в Истанбул руското министерство на транспорта очаква от турската страна надеждни гаранции за сигурността на руските туристи.

Руските власти са провели няколко заседания, посветени на оценката на риска за гражданите на Русия и, както съобщава изданието, са стигнали до извода, че трябва да бъде съставен списък от критерии и изисквания към турската страна.

По-рано се съобщаваше, че близо 95 % от руските туристи не планират пътувания до Турция. Допитване показа, че една 5 % от руснаците са готови да почиват в турските курорти. Останалите или се страхуват от повторни атентати, или не могат да простят на турската страна за инцидента със сваления руски Су-24.