Колоната на МИС на Русия успешно достави хуманитарна помощ в Луганск и Донецк

Колоната на МИС на Русия успешно достави хуманитарна помощ в Луганск и Донецк. Над 100 автомобила доставиха над 1,2 хил. тона помощ.

„Камионите доставиха в Луганск и Донецк хранителни продукти,  предмети от първа необходимост и медикаменти“, съобщиха от МИС на РФ, предаде ТАСС.

В Донецк се доставени около 750 тона хуманитарни стоки, сред които 217 тона хранителни продукти и над 500 тона учебници за учениците от 5-ти до 9-ти клас.

Доставени са също така и строителни материали за Донецкия републикански исторически музей.

На свой ред лекарите в ДНР съобщиха, че благодарение на хуманитарните помощи от Русия са успели да набавят необходимия запас от ваксини за годината, съобщиха от пресслужбата на министерството на здравеопазването на ДНР, предаде Донецката информационна агенция (ДАН).

„Освен ваксините срещу туберкулоза, има и други лекарства, те са много – ние сме осигурени с всичко необходимо за повече от година. Нямаме липса на ваксини“, отбеляза събеседникът на агенцията.

От медицинското ведомство подчертаха, че всички необходими медикаменти са постъпили в републиката с хуманитарните конвои на МИС на РФ.

По-рано в републиканския център на санитарно-епидемиологичната служба съобщиха пред ДАН, че в момента ДНР разполага с необходимия запас от ваксини, които отдавна не са налични в Украйна, като например ваксините против туберкулоза.

Днешният конвой на МИС на Русия бе 38-мата поред. От средата на август миналата година в Донецк и Луганск са доставени над 45 хил. тона хуманитарна помощ.