Кобзон: ЕС плаши света с Русия, а се изплаши от един стар артист

ЕС плаши света с Русия, а се изплаши от един стар артист. Това коментира пред bTV народният артист Йосиф Кобзон, който получи забрана да пътува от Европа.

По думите му това е едно неразумно решение, което с нищо не допринася на страната му. Това само ще повдигне духа на отечествения патриотизъм, подчерта той.
Той изрази съжаление, че заради забраната няма да може да посети България и да се види със своите приятели, с Волен Сидеров.

Кобзон заяви, че уважава своя президент Путин.
Той е избран от народа и ние трябва да го уважаваме. Той постъпва правилно, като не позволява на Обама и на другите му марионетки да ни размахват пръст.

Изпълнителят каза още, че симпатизира на „Атака“, на БСП, „на тези партии, които се борят за мирно съвместно съществуване, за мир между нашите народи“.

Що се отнася до санкционния списък на Европейския съюз, който непрекъснато набъбва, Кобзон каза, че Русия е понасяла много несгоди, ще понесе и тези.

Жалко, че страните от Източна Европа няма къде да дянат селскостопанската си продукция. Жалко, че бе накърнена икономиката на България, жалко, че страната бе принудена да се откаже от „Южен поток“. Но мисля, че нещата ще си дойдат на мястото.

Според него проектът „Южен поток“ не се е случил, защото ръководството на България се е подвело по акъла на американската администрация и така е наказало себе си. „Според мен това е едно неразумно решение, което с нищо не допринася на моята страна. Това само ще повдигне духа на отечествения патриотизъм“, каза още той.