Кмет на холандския Ротердам: Дойде време ИД да бъде „изтрита“ от земята

Дойде време Ислямска държава да бъде „изтрита“ от земята. Това каза кметът на холандския град Ротердам Ахмед Абуталеб. Изявлението бе направено по повод терористичните атаки в Париж на 13-ти ноември при които загинаха над 130 души, а други 352 бяха ранени.

„Аз не съм военен стратег, но като управител смятам, че е дошло време да изтрием 40-50 000 души, които се присъединиха към ИД“, каза Абуталеб. „За някого членството в ИД представлява символ или нещо друго, но проблемът ще бъде решен, когато тези хора няма да бъдат сред живите. Гласът на мюсюлманската общност трябва да бъде чут, защото тези събития са насочени предимно срещу мюсюлманите в Европа. Всички миролюбиви мюсюлмани в Европа трябва да се разграничат от тях“, каза още Ахмед Абуталеб.

Според него „ИД участва в етническо прочистване на християни, шиити, алевити, но и на умерените мюсюлмани“. Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб изповядва исляма, но много често се изказва срещу радикалния ислям. Миналият месец той призова мюсюлманите, които не приемат западните ценности да се разкарат от Европа.

 

Източник: БГНЕС.