Кличко дава реванш на Поветкин

Украинският боксьор в свръхтежка категория Владимир Кличко заяви, че в плановете си е предвидил среща реванш с руснака Александър Поветкин. Кличко отбеляза високото равнище на руския боксьор в последните му мачове.

Двамата съперници се срещнаха през миналата есен в Москва и тогава боят завърши с поражение на Поветкин по точки. След този мач Поветкин спечели две победи. През май нокаутира германеца Мануел Чар, а през октомври спечели двубоя срещу камерунеца Карлос Такам.

Досега в кариерата си на професионалния ринг Александър Поветкин е изиграл 29 боя, в които е постигнал 28 победи, шест от тях — с нокаут.

Що се отнася до Кличко, през ноември той защити титлата си шампион по версията IBF, като изпрати в нокаут българина Кубрат Пулив. След този бой в сметката на Кличко има 63 победи, 53 от които с нокуат, и три поражения. Не е изключено украинецът да се бие и срещу британеца Дейвид Хей, ако той възобнови кариерата си. По-рано самият Хей заяви, че заради подобно събитие е готов да се завърне на ринга.