Класическата „Нива“ е превърната в пикап за лов

Класическата „Нива“ е превърната в пикап за лов, с който АвтоВАЗ демонстрира тунинг възможностите си.

АвтоВАЗ представи ловна версия на „Нива“. Пикапът бе показан на автомобилния салон в Москва, а с него руснаците „демонстрират потенциала за тунинговане на Lada 4×4 по специална поръчка“.

Голямата разлика спрямо стандартния модел се крие в системата на задвижване. Чрез бутон се блокира централният диференциал и се включват понижаващи предавки. Пикапът е оборудван и със заден диференциал Quaife с автоматична блокировка, четири газови амортисьора Kayaba EG, офроуд гуми AllTerrainT/A BFGoodrich с размер 215/75R15.

Двигателят е с обем 1,8 литра, но не се уточнява мощността. Просветът е увеличен със 7 мм и сега достига 225 мм. Броните са масивни, отпред, зад масивен ролбар, е монтирана лебедка. Отзад има теглич, но също може да бъде монтирана лебедка.

Автомобилът е окомплектован с отделение под задната седалка за съхранение на ловни оръжия, подобно има и върху покрива. В „легена“ има две седалки с предпазни колани, както и специално приспособление с кръгов сектор за стрелба в движение. В оборудването на пикапа влиза и багажник за монтиране върху покрива, както и задължителното за подобен род автомобили осветление върху покрива. Цената на ловното возило не се съобщава. Не са съобщава и за какъв вид лов е предназначен този пикап.

Източник: Вести.бг