Китайски медии: В Анкара трябва ясно да разберат какво означава да свалят руски военни самолети

Китай като всички страни от с интерес следи развитието на ситуацията в конфликта със сваления от Турция руски бомбандировач Су-24 и последвалите развития по темата. Според аналитика от Prison Planet Пол Джозеф Уотсон изданието China Daily отразява мнението на Комунистическата партия в Китай и позициите по въпроса на управляващият елит в страната.

Пресата в страната широко се обсъжда евентуалната руска реакция към този инцидент. Според мнениета на повечето Русия може в отговор да сваля турските самолети. China Daily кометира: „Тази ситуация (между Русия и Турция) Може да бъде един от най-важните моменти за света след края на Студената война“. И продължава с мненията китайски вестник:“В Анкара трябва ясно да разберат какво означава да свалят руски военни самолети.“ И още: „Турция трябва да внимава да не се дава повод на Русия да отговори на провокацията със сваленият неин военен самолет.“ – подчертава изданието.

Анализаторите твърдят, че Русия има причина за военна отмъщение Турция обаче се опасяват, че това може да доведе до влошаване на отношенията и с целия блок НАТО и това да доведе до ескалация на конфликта.

 

Източник: frognews.bg.