Киевската хунта с морков и пръчка се опитва да задържи военните на бойното поле в Новорусия

Хакерите от „Киберберкут“ откриха в компютъра на главния военен прокурор на Украйна документи, потвърждаващи появата на заградителни отряди в украинската армия.

По-рано за създаването на такива отряди край Дебалцево съобщи и началникът на щаба на Народната милиция на ЛНР Сергей Козлов. Според него заградителните отряди, сформирани от проверени бойци от „Десен сектор“ и Националната гвардия, са открили огън по отстъпващите военни от украинската армия.

„Киберберкут“ са се натъкнали на заповеди от Министерството на отбраната, Генералния щаб и ръководителя на Антитерористичния център към Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в които се давали нареждания за формирането на заградителни отряди от състава на доброволческите батальони „в интерес на предотвратяването на масовото дезертьорство на военнослужещи от бойното поле в района на Дебалцево“.

Според същите източници за украинските военни „от 26 януари 2015 г. се въвеждат ограничения за предоставяне на данни за реалните загуби в зоната на силовата операция“. Сега всички данни трябва да постъпват от командирите на военните части само в Антитерористичния център към СБУ.

Едновременно с това, киевската хунта предоставя материални награди на наплашените военни, за да унищожат техника, принадлежаща на армията на Новорусия. Представителят на Генералния щаб на украинската армия Владислив Селезньов съобщи, че за унищожаване на автомобили военните ще получават допълнително 10 минимални заплати (12 хил. гривни), за танк – 48 хил. гривни, за реактивна система за залпов огън „Град“ – 60 хил., за боен самолет -121 хил. гривни. (За сведение, 1000 гривни са приблизително 63 долара).

Заградителните отряди и „наградите“ за активност на бойното поле се случват на фона на масовото бягство на донаборници от страната, което е поредното доказателство за това, че Украйна продължава да не приема братоубийствената война, която разпалиха САЩ чрез своите поставени лица в Киев. Само за последните две седмици украинските военни понесоха загуби от повече от 1 200 убити.