„КиберБеркут“: В украинския „Азов“ служат терористи от ИД

Хакерите от “КиберБеркут” публикуваха на страницата си в социалната мрежа „ВКонтакте“ снимки, доказващи, че в националистическия полк „Азов“ служат бойци от „Ислямска държава“, съобщи vesti.ru.

Хакерите съобщават, че са успели да получат достъп до смартфона на един от бойците от полка. В паметта на устройството са намерени снимки и кадри на хора в камуфлаж с нашивки “Азов”, но и с характерната черна символика на ИД и арабски надписи на кърпите, закриващи лицата им.

“Всички демократи и либерали, ценители на Европейските ценности – събудете се! Призоваваме световната общност да обърне внимание на това, че украинските военни използват бойците от ИД от Турция, Сирия и други източни страни!, – пишат “КиберБеркут” в обръщението под снимките.  – Рискувате да срещнете тълпи уахабити, желаещи вашата кръв и стотици тренировъчни лагери на същите терористи, които с удоволствие ще повторят парижката трагедия практически във всяка точка на Европа!”.

Нито командването на полк “Азов”, нито ръководството на Националната гвардия на Украйна пожелаха да коментират и да опровергаят тази информация.