Каспийската флотилия е вдигната под тревога в рамките на ученията „Център-2015“

Екипажите на корабите на Каспийската флотилия са вдигнати под тревога в рамките на ученията „Център-2015“, предаде телевизия „Звезда“.

Към отработването на мероприятията по привеждане на подразделенията в повишена степен на бойна готовност са привлечени близо 20 екипажа на надводни кораби, съобщи командващият Каспийската флотилия контраадмирал Игор Осипов.

Към изпълняването на задачите са пристъпили още над 2 хил. военни, в това число екипажите на ракетни и артилерийски кораби, катери и спомагателни плавателни съдове, личният състав на службите за материално-техническото обезпечаване, както и управлението и службата на щаба на флотилията.

Основната цел на тренировката, по думите на контраадмирала, е проверката и отработването на действия от личния състав на бойни постове и командни пунктове при обявяване на тревога. Освен това, корабите и техните екипажи ще отработят приготвяне и застъпване на плавателен съд на бойно дежурство.

Каспийската флотилия е най-мощното военноморско обединение в Каспийския регион. В състава на флотилията влизат няколко съединения от ракетни, артилерийски и десантни кораби, спомагателни плавателни съдове и брегова войска.