„Калашников“ за недобросъвестната конкуренция

От концерн „Калашников“ съобщават, че въведените от САЩ санкции срещу „Ижевския механичен завод“ („Ижмех“) няма да окажат влияние върху дейността на предприятието.

„Ижмех“ произвежда изключително цивилна продукция, която вече над една година не се изнася за САЩ, а също не осъществява каквито и да е финансови операции там. И затова въведените санкции по никакъв начин не могат да се отразят върху дейността и износната печалба на предприятието, съобщи на РБК представител на концерн „Калашников“ (който управлява „Ижмех“).

Той изрази възмущение по повод включването на завода в санкционния списък. „Включването в санкционния списък на „Ижмех“, 51% от който е на финалния стадий за предаване на частни акционери, предизвиква възмущение. Това е свидетелство, че САЩ се опитват да прилагат санкции не само срещу държавни структури, но и частния бизнес“, отбеляза събеседникът на РБК.

Според него, санкциите са свидетелство за недобросъвестна конкуренция и прилагане на протекционистки мерки на фона на търсенето и продажбите на руско стрелково оръжие на американския пазар.