Какви са новогодишните планове на Путин?

Част от новогодишната си ваканция руският президент ще посвети на любимите си спортове, сред които плуване и хокей. Това обяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Със сигурност можем да предположим, че той ще използва малкото свободно време за любимите си спортни занимания. Той играе и хокей, и плува, и когато е възможно, го прави всекидневно“, добави говорителят на Путин, съобщава ТАСС.

Песков напомни, че руският президент практически няма пълноценно свободно време. „Така или иначе има телефонни разговори, по много оперативни въпроси се среща много пъти през деня с членовете на кабинета, получава доклади по линия на силовите ведомства, на службите за сигурност. Това са всекидневни доклади. Той получава аналитични материали“, добави говорителят на руския държавен глава.

На въпроса какво ще бъде президентското меню в новогодишната нощ, Дмитрий Песков се затрудни с отговора.

„Не знам какво ще има на новогодишната трапеза на президента, заяви говорителят. Знаете, че президентът е много скромен в предпочитанията си за храната, повече от скромен“. По думите на Песков, Путин предпочита скромна здравословна храна. „Но какво конкретно ще бъде, не мога да ви кажа, все пак това е личният му живот“, заключи говорителят на Кремъл.