Кадиров: В Чечня нямаше тероризъм, докато не започна да действа идеологията на западните спецслужби

Тероризмът в Чечня се появи след като започна да действа идеологията, разработена от западните спецслужби. Това заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров след среща с делегация на Монголската народна република, участваща в състоялата се в Грозни международна среща на представители от 70 страни по въпросите за сигурността, предаде ТАСС.

„Тероризмът е зло, което застрашава сигурността на всички народи. В Чеченската република никога не е имало тероризъм, ние винаги сме живели мирно, докато не започна да действа идеологията, разработена от спецслужбите извън пределите на Русия. Техният план проработи, започна първата война, след това втората: на територията на републиката безчинстваха терористи и служители на спецслужбите от 51 държави“, написа Кадиров на страницата си в социалната мрежа „ВКонтакте“.

„Благодарение на подкрепата на руския президент Владимир Путин и самоотвержената борба на екипа на първия президент на Чеченската република, Героя на Русия, Ахмат Хажди-Кадиров, ние изкоренихме тероризма и възстановихме републиката“, подчерта чеченският лидер.

Той отбеляза още, че „трагичният период, който преживя народа на Чечня, е добър пример за всички държави“. „Чрез този пример се вижда какво може да се случи и какви могат да бъдат мащабите на загубите, ако се поддадем на влиянието на определени екстремистки сили и играем по свирката им“, заяви Кадиров.