Кадиров: Санкциите няма да ми попречат да отида в Киев, ако поискам

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров коментира факта, че се е озовал в санкционния списък на Украйна, въведен в действие от украинския президент Петро Порошенко, съобщи РИА Новости.

„Разбира се, питам се, как ще живея без сметките си в украинските банки и без постоянно да пътувам в Украйна? А ако трябва да съм сериозен, то по-глупави укази едва ли можем да видим някъде. Не разсмивайте и гражданите на Украйна, които прекрасно осъзнават, че вашите укази са  като сапунен мехур и всъщност не играят никаква роля“, пише Кадиров в Instagram.

Чеченският лидер поясни, че няма сметки в Киев.

„Сметки в Киев нямам, а ако поискам да отида там, никой никога няма да ме спре и няма да се реши да ме попита как се казвам“, пише още политикът в Instagram.

Кадиров отбеляза, че Русия не желае на Украйна нищо лошо, а самият той се отнася към украинския народ „с огромна симпатия“.

Чеченският президент припомни, че руснаците „винаги първи са протягали ръка за помощ на украинския народ“. От началото на конфликта стотици хиляди граждани на Украйна са имали възможността да си намерят работа, да продължат образованието си и да получат медицинска помощ в Русия, включително и в Чечня.

„Порошенко идва и си отива, а народът остава. И колкото и да се напрягат киевските власти, те няма да закарат Украйна в Америка и няма да доведат Америка в Украйна“, пише още Кадиров.