Кадиров настоява: Дещица публично да се разкае!

Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров продължава да призовава към публично разкаяние екс министъра на външните работи на Украйна Андрей Дещица, предаде РИА Новости.

Вчера на 18 юни украинският  президента Петро Порошенко внесе предложение в Радата за назначаването на Павел Климкин на мястото на Дещица, псувал Владимир Путин на протеста пред руското посолство в Киев миналия уикенд.

Веднага след случая последва реакция от Русия и регионите й. Най-силна бе тази на чеченския президент Рамзан Кадиров, който призова Дещица незабавно да се извини на руския президент на колене.

Днес стана ясно, че Порошенко вече е освободил Дещица от поста на външен министър, което обаче не променя мнението на Кадиров. Той отново призова Дещица да се разкае публично за нецензурните обиди по адрес на Владимир Путин.

„Президентът на Украйна Петро Порошенко взе решение да смени изпълняващият длъжността министър на външните работи Андрей Дещица. Това е позитивен признак. Човек, който не знае нормите на морала и етиката и който не разбира основите на дипломацията, не може да бъде ръководител на външнополитическо ведомство. Искам да подчертая, че оставката не освобождава Андрей Дещица от необходимостта от публично и искрено разкаяние за недостойното си поведение в посолството на Русия”, заяви Кадиров.