Италиански депутати ще посетят Крим

Италиански депутати ще посетят Република Крим с приятелска опознавателна визита, съобщиха от пресслужбата на Сената, горната камара на парламента, предаде ТАСС.

Престоят на полуострова ще продължи три дни и предвижда посещение на Севестопол, Ялта и Симферопол, срещи с ръководителите на републиката Сергей Аксьонов, Владимир Константинов, Олег Белавенцев и др.

В състава на италианската делегация влизат сенаторите Бартоломео Пепе, Паола Де Пин и Ивана Симеони, депутатът Никола Чарачи и съветникът Габриеле Сани.

Депутатите ще обсъдят темите за културните и икономическите отношения, както и комплекс от въпроси, свързани с присъединяването на полуострова в състава на Руската федерация, се посочва още в прес релийза.

Целта на преговорите на италианските политици е обозначена като „плодотворно сътрудничество между двете страни и диалог в интерес на мира и разсейването на международното напрежение“.

В съобщението се подчертава, че Италия и Крим са обединени от дългогодишни исторически и културни връзки, които могат да бъдат укрепени днес с помощта на обмен в агро-хранителния сектор, в областта на инфраструктурата, технологиите и туризма.