Исаков: Русия може да преживее отказа от АЕЦ ''Белене''

Страницата за АЕЦ „Белене“ все още не е затворена. Аз винаги съм се учудвал на начина на мислене на българските управляващи, които винаги мислят какво ще спечелят, какво ще загубят.

Това каза посланикът на Русия в България Н.Пр. Юрий Исаков на среща в Руския културно-информационен център в София с възпитаниците на висши училища от времето на СССР.

Ще ви дам пример с това – Унгария подписа договор за още две електороцентрали, които ще подобрят тяхната икономика. Можете сами да си направите изводи, каза руският посланик.

Юрой Исаков определи отношенията между София и Москва като много динамични през изминалата 2013-а година и заяви, че има много близък контакт между нашите страни.

Той посочи, че Русия може да преживее българския отказ от изграждането на АЕЦ „Белене“, но това може да стане по цивилизован и правов начин, защото руската страна е вложила стотици милиони евро в първоначалния етап на подготовка.

По отношение на ставащото в Украйна, посланик Исаков заяви, че Русия е готова да посредничи в решаването на кризата..

Въпросът е там, че провокатори призовават към това икономиката на Украйна да спадне със 70%, тъй като икономиката на Украйна е в тясна връзка с Русия. Искам да кажа, че Русия няма да изостави Украйна в такива тежки времена. Но не мисля, че трябва да има външно вмешателство в отношенията им, отбеляза Исаков..