Решетников: Имах среща с Корнелия Нинова и това не беше секретна среща

Имах среща с лидера на БСП Корнелия Нинова в началото на август в хотел Кристал Палас. Това не беше секретна среща, заяви в „Шоуто на Слави“ директорът на Руския институт за стратегически изследвания генерал-лейтенант Леонид Решетников.

По думите на Слави Трифонов Решетников сам пожелал да се включи в предаването и Трифонов се свърза с него по Skype.

Решетников разказа, че е бил в България, за да прибере жена си и трите си внучета от почивка у нас и се срещнал и запознал с Нинова по предложение на Венцеслав Стефанов. Тя дойде в хотел Кристал Палас, където бях настанен, каза Решетников. По повод обвинения от страна на лидера на БСП генералът се пошегува, че съпругата му вече постоянно го пита къде са парите от корупцията, която практикува.

Решетников обясни, че на срещата е попитал Нинова кой ще е кандидатът за президент на БСП. Тя му казала, че предполага, че това ще е ген. Румен Радев.

Поговорихме малко и за руско-българските отношения. От времето на Станишев БСП използва русофилски лозунги и идва на власт, а когато са на власт, всичко се променя и всичко се проваля. Вече от десетина години. Аз казах: г-жа Нинова, имайте предвид, нямате партньори в Русия, не вярвам. Защото излиза като лъжа, твърди руският генерал.

Бях шокиран, когато Нинова каза, че не е имала среща с мен. После тя каза, че аз лъжа – това е възмутително. Има съд и аз ще се постарая да използвам тази възможност за г-жа Нинова и г-жа Шаренкова: да кажат за тези клевети, че съм корумпиран и съм изгонен от Кремъл – много смешни работи, заяви Решетников.

Като ме питате кой е проруски политик в България, аз не мога да кажа. Кой е проамерикански мога свободно да кажа: 5-6 имена свободно мога да кажа, и в БСП, и в други партии. А кой е проруски – не зная, твърди той.

„Ние в Русия знаем правомощията на президента в България и знаем, че той нищо не може да обърне. Никакви комбинации Русия в България не може да прокарва“, заяви Решетников. Защото ние в България нямаме истински политически партньори, каза той и изтъкна, че управляващата „Единна Русия“ не е лява партия и нито БСП, нито ГЕРБ са й партньор.