Изтребител Су-27 от групата „Руски витязи” се е разбил в Подмосковието

Изтребител Су-27 е паднал в Подмосковието, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната, предаде РИА Новости.

Пилотът на изтребителя е загинал при инцидента, заявиха още от ведомството.

По-рано източник на РИА Новости в службите за извънредни ситуации съобщи, че по време на учебно-тренировъчен полет е претърпял катастрофа МиГ-29. Тялото на пилота е открито до взривилия се самолет.

От министерството на отбраната отбелязаха, че самолет на ВКС на Русия е претърпял катастрофа при връщането си в базовото летище в Подмосковието.

„Полетът се е извършвал без боен комплект. Няма разрушения на земята“, се казва още в съобщението на военното ведомство.

На мястото на катастрофата в момента работи комисия на министерството на отбраната.

Източник в силовите ведомства отбеляза, че основната версия за трагедията е техническа неизправност и по-точно – отказ на двигателите на изтребителя.

По-късно стана известно, че разбилият се Су-27 принадлежи на пилотажната група „Руски витязи“ и е участвал в тържествено мероприятие, свързано с авиацията.

„Пилотът е изпълнявал фигури от висшия пилотаж по време на демонстрации, когато е претърпял катастрофата. Върху останките от самолета се различава характерната маркировка на „Руски витязи“, заяви пред РИА Новости източник в службите за извънредни ситуации.

Vesti.ru пише, че самолетът е бил управляван от майор Сергей Еременко, който е участвал в мероприятията, посветени на откриването на паметник на авиаторите в Ашукино.

Според информацията в сайта, в момента се разглеждат две версии за причините, довели до инцидента – грешка на пилота или отказ на двигателите.