Изтребителите Су-30СМ за първи път изпълниха бомбардиране по наземни цели на ученията в Крим

Неотдавна включените в състава на Морската авиация на Черноморския флот най-нови многофункционални изтребители Су-30СМ за първи път изпълниха практическо бомбардиране по наземни цели в рамките на ученията по управление на авиацията и средствата за ПВО на флота в Крим. Това заяви пред журналисти представителят на флота Николай Воскресенски.

„Изтребителите от състава на отделния морски щурмови авиационен полк нанесоха удари с авиационни средства за поразяване по позиции на мишени в района на морския десантен полигон Опук в Крим“, каза той.

В същото време удари с неуправляеми ракети и бомби по наземни цели на полигона нанесоха и фронтовите бомбардировачи Су-24М.

„Решавайки задачите в учението, изтребителите и фронтовите бомбардировачи на Черноморския флот също така отработиха организиране на атака на корабна ударна група на условен противник и действаха в интересите на Кримската групировка за ПВО. Според резултатите от ученията на пилотите от ЧФ е поставена оценка „отлично“, съобщи Воскресенски.