Известия“: Президентите на Русия и Франция ще проведат първа среща помежду си

Президентът на Руската федерация Владимир Путин за първи път ще проведе среща с новия държавен глава на Франция Еманюел Макрон, предава руският вестник „Известия“, цитирани от ИА Фокус.
От Москва се надяват, че преговорите ще позволят да бъде отворена нова страните от двустранните отношения между Москва и Париж, които по време на предишния френски президент Франсоа Оланд западаха.
Френски експерти коментираха за руското издание, че Макрон има интерес от срещата с Путин: това ще позволи на френския държавен глава позволи да демонстрира независимост на своята външна политика.
Първата среща между френския и руски президент и ще бъде проведена във Версай, където в понеделник ще отвори врати изложба, посветена на 300-годишнината от посещението във Франция на руския император Петър І.
За последен път Путин имаше готовност да посети Париж преди седем месеца, но отмени визитата си след забележка от страна на Оланд, че руските бомбардировки по сирийския град Алепо приличат на „военни престъпления“.