Игор Стрелков подаде оставка

Министърът на отбраната на Донецка народна република и главнокомандващият на опълчението на Донбас подаде оставка, предаде RT. Информацията е потвърдена в телефонен разговор от член на Съвета за сигурност на самопровъзгласилата се ДНР Сергей Кавтарадзе.

Временно изпълняващ длъжността на министър на отбраната на Донецка народна република вероятно ще бъде Владимир Кононов. Неговата кандидатура  ще бъде представена на заседание на правителството на ДНР днес на 15 август. Кавтарадзе увери пресата, че бившият министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков е жив и в добро здраве.

„Игор Гиркин (Стрелков) е жив, здрав, с него всичко е наред. Информацията за неговото раняване, която излезе преди дни, бих нарекъл отпадък, защото абсолютно не отговаря на действителността”, отбеляза Кавтарадзе.

Напомняме, че по-рано медиите, позовавайки се на агенцията „Новорусия” разпространиха информацията, че Стрелков е бил тежко ранен, но властите на ДНР опровергаха този слух. Представител на министерството на отбраната на ДНР Владислав Бриг заяви пред РИА Новости, че тази информация е „брътвеж”, че Игор Стрелков е в добро здраве.

Председателят на Съвета на министрите Александър Захарченко разказал, че Стрелков ще изпълнява друга „важна работа”.