Иван Грозни и Хитлер в зрелищната постановка „Мы” на българска сцена

Зашеметяващият балет „Тодес“ идва в България с новата си програма „Мы“ на 24 март София, 25 март Русе , 26 март Варна.

Любимци на българска публика, балет „Тодес“гастролират в България за 13-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS.

Двучасовата програмата „Мы“ (в превод от руски „Ние“) е съкровищница на най- уникалните танцови номера, изпипани до съвършенство през 30 годишната история на феноменалния балет „Тодес“. „Мы“ – това са неспирно преливащи емоции, вибриращи, като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти и преди всичко на свободата на човешкия дух.

Този път „Тодес“ канят публиката и в интимния си свят за да покажат какви са те на сцената и зад кулисите с посланието „Това сме НИЕ“. Много от тях са женени, някои вече разведени, някои имат деца, а други все още са такива…

„Тодес“ винаги са се отличавали с уникална хореография и неподражаем стил. Балетът обединява в хореографията си – класика, хип-хоп и модерен балет. Някои от танците, които ще покажат на българска сцена са „Пеперуда“ – танц, в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди. „Восъчни фигури“ – този танц кани зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ. Култови исторически фигури, като Иван Грозни и Хитлер ще накарат всички да ахнат не само заради прилката на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения.

Изумитерният спектакъл „Мы“ е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление. Потресаваща динамика, феерия на звуци и мощна енергия, взрив от емоции, собствен, неповторим стил – това е балет „ТОДЕС „ с новата си програма.
Балетмайстор и постановчик на „„Мы““ е Алла Духова.