Ивайло Христов: Не очаквах „Златен Георги”

Филмът „Каръци” притежава всички компоненти за хит според руските медии

85b877f6a7de272a91f3bb7055150405
Ованес Торосян, актьор: Сънувах, че ще вземем награда
– Г-н Торосян, и вие ли не очаквахте „Каръци” да вземе Гранд при в Москва?– Имах съмнение, че ще вземем нещо, тъй като филмът наистина е хубав. Гледах  го за пръв път на Московския кинофестивал. Освен това сънувах хубав сън преди това и имах чувството, че ще вземем нещо.
– Били ли сте преди това в Москва?– Да, когато със семейството ми бяхме решили да се преселим в България от Армения, минахме през Москва. През 2010 г. също минах на път за Сибир, където с „Източни пиеси” участвахме в един кинофестивал. Сега бях за трети път на представянето на „Каръци”.
– Разбра ли се, че сте от Армения, която навремето е била в Съветския съюз?– Досетиха се, защото на пресконференцията ме попитаха откъде така добре зная руски език. Обясних им.
– Какви бяха първите отзиви?– Много го харесаха, бяха много възторжени. След премиерата отвън ни чакаха много хора, които го хвалеха и изказваха хубави мнения.
– Кое запомнихте от тях?– Най-много ми хареса едно – че все едно филмът е правен от млад човек, не си личи възрастта на режисьора. Това е страхотен комплимент за Ивайло Христов.
– Да, защото филмът е за тинейджъри. А на вас трудно ли ви бе да влезете в тази кожа, защото вече излизате от тази възраст?
– Приятно ми е, но ми става все по-трудно, защото се отдалечавам от тази възраст. Досега всичките ми роли в киното са такива. Но аз водя школа – „Училище за таланти” с деца от френската и английската гимназия, така че си общувам с тях и те са ми познати.
 – Ще се снимате ли в друг филм?– Да, ще се снимам в дебютния филм на една млада режисьорка. През есента може би ще играя в новата лента на Киран Коларов, но още не е сигурно.