За два дни руската авиация е атакувала близо 200 цели на терористите в пет провинции в Сирия

През изминалите две денонощия руската авиация е атакувала 200 цели на терористите в пет сирийски провинции, съобщи пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„През последните две денонощия са извършени 62 полета и са атакувани 187 цели в провинциите Хама, Ракка, Дейр ез-Зор, Алепо и Хомс“, каза той.

Руски бомбардировач Су-34 е унищожил над 10 опорни пункта на терористите, разположени на стратегическите височини в района на Итрия, в резултат на което са неутрализирани над 50 терориста.

„В района на Итрия бомбардировач Су-34 е унищожил над 10 опорни пункта на противника, разположен на стратегическите височини“, заяви генералът.

В провинция Хомс Су-34 е нанесъл удар по позициите на „Ислямска държава“, в резултат на което са унищожени две минометни батареи и две единици бронирана техника, разказа още представителят на руското министерство на отбраната.

В района на Ел-Баб (провинция Алепо) бомбардировачи са нанесли въздушен удар по струпване на жива сила и техника на терористите.

Конашенков заяви също така, че руската авиация продължава в предишния си режим да нанася удари по обекти на терористите в Сирия. „Руско-американското споразумение за примирието не се отнася за терористите от ИДИЛ, „Джебхат ан-Нусра“ и другите организации, признати от Съвета за сигурност на ООН за терористични“, припомни генералът.