Защо украинската полиция бездействаше при щурма на руското посолство?

В събота вечерта националисти нападнаха посолството на Русия в Киев, а украинската полиция остана безучастна, коментира руският в. „Российская газета”.
Засега остава неясно дали властите в Киев ще разследват събитията и как ще накажат извършителите, които опитаха да щурмуват дипломатическата мисия, както и служителите, които не са сторили нищо, за да ги спрат.
И след като министрите на външните и на вътрешните работи на Украйна всъщност застанаха на страната на нападателите, възниква въпросът за способността на украинските власти да изпълнят основните си международни задължения.
Събитията около посолството се развиха по сценария „Евромайдан”- от първоначално мирна акция към погром. Само спомнете хронологията на събитията.
През цялото това време на размириците украинските правоприлагащи органи бездействаха. И това продължи до момента, в който информационните агенции не съобщиха, че Държавният департамент на САЩ осъжда нападението. И това при положение, че на територията на дипломатическата мисия от началото на протестни действия имаше два автобуса на спецчасти на милицията, а буквално на отсрещния тротоар са разположени военни и полицейски училища.