Защо датската телевизия твърди, че „сепаратистите“ унищожават доказателства?

Става дума за „доказателствата“ във връзка с трагедията на малайзийския Boeing 777. Кой е виновен? Дали това не е престъпление? Докато делото не е разследвано, никой не може да твърди нищо. Но западните медии кипят и негодуват по повод на „сепаратистите“, които „предположително, най-вероятно, са свалили този самолет“.

Стоварват купища безоснователни обвинения, като добавят след това едва чутото „най-вероятно“ – много удобен и харесван от медиите похват. Но щом не е забранено да се предполага, ще се опитаме да предположим и ние.

И така, да предположим, че това не е нещастен случай, а престъпление. И първият въпрос, който възниква, е – на кого това е нужно и изгодно? Дори и на най-явните критици на Русия е ясно, че не е в нейна полза. А още повече – на опълченците в югоизточна Украйна. Тогава на кого? На днешните киевски власти ли? Ако се има предвид, че там веднага се нахвърлиха да обвиняват своите опълченци (едва ли не едновременно с падането на нещастния самолет) – въпросът увисва във въздуха.

А датските военни специалисти, получили възможност за медийна изява, единодушно допуснаха, че украинските военни са могли да свалят самолета. Та нали през 2001 те свалиха над Черно море Ту-154 на руската компания „Сибир“, пътувал по маршрута Тел Авив – Новосибирск. На борда му се намираха 66 пътници и 12 души екипаж. Всичките те загинаха. Междудържавния авиационен комитет тогава стигна до извода, че самолетът е свален от украинска ракета, изстреляна с помощта на комплекс С-200. Тогава Киев провеждаше военни учения, и след това Украйна се опита да избяга от отговорност.

Ето че и сега някой се опитва да избяга от отговорност и да „измете следите“. А някой иска да попречи на това. Ще се опитаме да го изясним.

Президентът Петро Порошенко обеща прекратяване на бойните действия в района на катастрофата, но на практика след това тези действия се усилиха. Защо? Нима ръководството на Украйна не разбира, че тези бойни действия могат да унищожат „доказателствата“?

Редица медии са възмутени, че „сепаратистите“ протакали с доставката на телата и с предаването на „черните кутии“ цели пет дни! А те не са ли информирани, че в югоизточна Украйна има война? И че на опълченците, събирали телата и личните вещи на загиналите пътници, им се налагаше от време на време да отбиват атаките на украинската армия, които не даваха на чуждестранните експерти и главата да си вдигат.

Защо ли кореспондентът на датската телевизия ТВ 2 твърди, че те „…събират и някъде откарват отломките на самолета, за да ги разрежат на части и унищожат“. Ами ако отломките ги събират и номерират, за да ги запазят? Именно защото са материално и евентуално неопровержимо доказателство на това, какво в действителност се е случило със сваления Boeing?

Източник: Гласът на Русия