Захарова: Терористите продължават да получават големи партиди оръжие

Терористите от „Ислямска държава“ и „Джабхат ан-Нусра“ продължават да получават големи партиди оръжие и боеприпаси, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде РИА Новости.

„Отбелязваме, че терористите от „Ислямска държава“ и „Джабхат ан-Нусра“ продължават да получават големи партиди оръжие и боеприпаси, – каза Захарова на брифинг. – Както виждаме, постоянно повдиганият от руската страна въпрос за източниците на доставки за терористичните групировки, продължава да остава отворен“.

От 30 септември Русия по молба на сирийския президент Башар Асад започна да нанася въздушни удари по обекти на ИД и „Джебхат ан-Нусра“ в Сирия. За това време ВКС са извършили близо 1 800 полета, като са унищожили няколко стотин терористи и около 2,7 хил. техни обекти. Кораби от Каспийската флотилия са изстреляли 26 крилати ракети и успешно са поразили обекти на терористите.

Според информация на Генщаба на ВС на РФ, под ударите на руската авиация терористите са започнали да отстъпват, загубили са голяма част от оръжието и техниката си на линията на съприкосновение със сирийските войските. Според данни на разузнаването, терористите са променили тактиката си и са започнали да действат по-внимателно и по-често да използват маскировка.