Захарова: На следващата „Евровизия“ да бъде изпълнена песен за Асад

Официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова предложи на следващото издание на конкурса „Евровизия“ да бъде изпълнена песен за сирийския президент Башар Асад. Така тя коментира резултатите от конкурса, завършил в събота в Стокхолм с победата на украинската изпълнителка Джамала, предаде ТАСС.

„Мисля, че на следващия конкурс трябва да се пее за Асад“, написа Захарова във Facebook. Тя дори съчини припев за евентуалната песен: „Асад е кървав, Асад е най-лошият. Дайте ми награда, на която ние можем да сме домакини.“ („Assad bloody, Assad worst. Give me prize, that we can host“).

Според правилата на „Евровизия“ следващата година конкурсът ще се проведе в страната, победила в тазгодишното издание. Победата за Украйна донесе Джамала с песента „1944“, посветена на депортирането на кримските татари, припомня ТАСС.

На страницата си в социалната мрежа Захарова съобщи, че западни журналисти й се обаждат и й задават следния въпрос: „Защо Русия мисли, че песента на украинската участничка в Евровизия е била политическа?“.

„Русия ли така мисли? Ха! Ето и туита на външния министър на Швеция. Явно Швеция има отношение и по този въпрос”, пише Захарова, цитирайки в качеството на пример думите на Маргот Валстрьом в Twitter: „Трябва да помним за съдбата на кримските татари през 1944 и последствията. Поздравления за Джамала.“