Захарова разказа за инцидент с карта, устроен от украинската делегация на срещата на „нормандската четворка“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече „палячовщина“ инцидентът с картата на срещата на външните министри на „нормандската четворка“ в Берлин в сряда, предаде РИА Новости.

Както съобщи представителят на руското външнополитическо ведомство, представителите на украинската делегация са донесли на срещата в резиденцията на германското външно министерство, където са се провеждали преговорите, карта на Украйна, в която Крим бил отбелязан като част от територията на Украйна. „Картата бе донесена от украинската делегация“, подчерта Захарова в ефира на телевизия Lifenews.

„Разбирате ли, това е такъв подход. Въпросът е в това, кой с какво пристига на подобни преговори – някои идват с подобни палячовски импровизации, а други с конкретни разработки, които трябва да залегнат в основата на бъдещия напредък към мирното регулиране на ситуацията в Донбас“, отбеляза представителят на МВнР на РФ.

Въпреки това, по думите й, инцидентът не е попречил на страните конструктивно да обсъдят текущите проблеми. „Подобни неща просто не допринасят за създаването на нормална работна атмосфера, но въпреки това обсъждането се проведе и бе достатъчно конструктивно“, отбеляза Захарова.