Захарова: Москва очаква от Вашингтон коментар относно разследването на смъртта на бившия руски министър на печата

Москва очаква коментар от Вашингтон за това как върви разследването на смъртта на бившия руски министър на печата Михаил Лесин. Това съобщи на страницата си в социалната мрежа Facebook официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова, предаде телевизия „Звезда“.

В случай, че информацията за причините да смъртта на Лесин бъде потвърдена, Русия ще изпрати на САЩ искане за международно-правна помощ.

Захарова поясни, че руското посолство в САЩ много пъти е отправяло запитвания за резултатите от разследването на причините за смъртта на руския гражданин. „Никаква съществена информация американската страна не ни е съобщавала. Очакваме от Вашингтон съответните разяснения и официални данни относно хода на разследването“, пише представителят на руското външно министерство.

Припомняме, че по-рано представителят на съдебната експертиза на Вашингтон Лашон Бимон съобщи пред RT, че според извършената аутопсия смъртта на бившия руски министър е настъпила в следствие на удари с тъп предмет в главата, врата, тялото и крайниците.

57-годишният Михаил Лесин е бил убит на 5 ноември миналата година във Вашингтон. Тялото му е открито от камериерка в хотел в центъра на града.

Пристигналите на място медици не открили признаци на насилствена смърт и първоначалната причина за смъртта на Лесин е била сърдечен пристъп.

Михаил Лесин заема поста министър на печата и масовите комуникации между 1999-та и 2004-та година.