Захарова: Информационната война срещу Русия едва започва

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че информационната война срещу Русия едва започва и в близко бъдеще може да се очаква нов кръг, предаде lifenews.

„Твърденията за това, че по време на въздушните удари на руските ВКС в Сирия загива мирно население, се оказват не просто противоречие, а истинска лъжа. Вече няма никакви съмнения, че в момента се води информационна война срещу Русия. И трябва да се очаква нов кръг от нея, защото това е само началото“, каза Захарова.

Дипломатът отбеляза, че всички действия на западните медии изначално са насочени срещу подкопаването на доверието към действията и думите на руското правителство.

„От първите минути, след като беше издадено решението на Съвета на федерацията за ударите, мрежата се изпълни със снимки на деца, които са били убити от руските въздушни удари. В централните телевизионни канали в САЩ и Канада се появиха снимки с надпис „Дали Русия се бори с „Ислямска държава“?“. Чрез такова представяне на информацията сред населението, западните медии карат хората да се съмняват в правдивостта на думите на Русия“, каза Захарова.