Захарова: Всички помним режима на Буш и фалшифицирането на факти

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова  коментира думите на официалния представител на Държавния департамент на САЩ Хизър Науърт, че Вашингтон не планира да предостави информация, с която да потвърди изявленията за подготовката на химическа атака от сирийските власти.  При това Науърт отбеляза, че властите в САЩ няма да се доверят на заявления за липса на подобни намерения от страна на Дамаск.

„От миналото ние (властите в САЩ) знаем, че режимът на Асад е използвал химическо оръжие против собствения си народ. Това предизвиква у нас сериозни опасения“, заяви Науърт.

„От миналото ние (всички) знаем, че режимът на Буш вече е приемал фалшифицирани факти за налично ОМУ (оръжие за масово унищожение – бел. ред.) в Ирак против собствения народ за осъществяване на военна агресия по отношение на тази страна. Това предизвиква у нас сериозни опасения“, коментира тези думи Захарова в своя Facebook.

По-рано Науърт заяви, че САЩ няма да предоставят доказателства по твърденията си, че Дамаск готви химически атаки. Заместник-министърът на външните работи на Русия Генадий Гатилов отбеляза, че заявлението на Вашингтон усложнява преговорите относно Сирия, съобщи RT.