Започнаха продажбите на руския шлем за виртуална реалност Fibrum Pro

Руската компания re:Store започна продажбите на шлема за виртуална реалност Fibrum Pro. Устройството е съвместимо с iPhone и различни модели Android-устройства, съобщи kaldata.com. Производителят възнамерява до края на тази година да продаде около 30 000 от тези устройства.

Мобилният VR-шлем Fibrum Pro няма аналог на пазара за подобни устройства. Използвана е специална конструкция на оптичните лещи, при която не се изисква допълнително настройване на разстоянието до очите. Триизмерното изображение е отчетливо за потребители със зрение от -5 до +5 диоптъра, както и за хора с нормално зрение.

Външно устройството прилича на Oculus VR, но руският аналог работи съвместно с мобилното устройство, което се поставя в самия шлем. Възможно е използването на смартфони с размер на диагонала 4,6-6 инча.

 

Първата партида VR-шлемове Fibrum Pro частично е произведена в Китай, но допълнителното сглобяване и контрола на качеството са направени в Русия.

Fibrum Pro е удобен и компактен, като лесно се поставя и центрова. Към днешен ден са подготвени 15 игри и приложения за Fibrum Pro, които могат да бъдат изтеглени от App Store, Google Play и Windows Phone Store.

Fibrum Pro вече се продава в магазините на Москва и Петербург при цена 7990 руски рубли или около 135 американски долара, което е доста за подобно устройство.