Започва производството на прототипа на ЛАДА XRAY

От „АвтоВАЗ“ обявиха започването на сглобяването на прототипния модел на ЛАДА XRAY. Това се случва точно пет месеца преди старта на серийното производство на новия модел, съобщава „Лента“, цитиран от fbr.bg.

„Всичко върви по график. Вече постигнахме добри резултати, отработвайки технологията по щамповането, заваряването и боядисването. Днес дойде ред на сглобяването“, съобщи директорът на проекта XRAY Олег Груненков.

Работата по автомобила върви в тясно сътрудничество с експерти от алианса Renault-Nissan. Проектът ЛАДА XRAY, както и проектът ЛАДА Vesta, е ключов за предприятието, затова и „АвтоВАЗ“ го реализира предсрочно. Доставките на компонентите в рамките на проекта се осъществяват както от руски, така и от международни компании.

Официалният старт на производството на автомобила е насрочено за декември 2015 година. В продажба автомобилът ще бъде пуснат през първото тримесечие на 2016 година. Новият модел ще бъде сглобяван в Толяти в една линия с останалите модели на „АвтоВАЗ“ и алианса.