Журналист от CNN изясни защо Путин е толкова популярен в Русия

Руският президент Владимир Путин е прекрасно подготвен и говори добре английски, заяви в неделя известният водещ на телевизия CNN Фарид Закария, предаде РИА Новости.

Тази седмица журналистът участва в пленарното заседание на Петербургския международен форум и лично задава въпроси на руския лидер.

„Той рядко общува с представители на чужди медии“, заяви Закари, като призна, че за него е било интересно да бъде в една стая с Путин преди заседанието. „Той много добре говори английски, почти без акцент“, добавя водещият.

Закария смята, че самият руски лидер малко се притеснява от английския си. „Говорихме с него за това по-късно и аз му казах да помисли върху възможността в бъдеще да даде интервю поне частично на английски. Той ми каза: не, не, моят английски е много лош. Което в действителност не е вярно“, казва журналистът.

По думите му Путин е „изключително умен и много добре подготвен“. „Той има особен поглед върху историята. Бих го определил като национален поглед, в центъра на който е Русия“, добавя той.

Водещият заяви още, че е „разбираемо защо Путин е толкова популярен в Русия“. „Той е уверен в себе си и излъчва сила“, каза журналистът.