Жителите на Анкара: Не искаме политически игри, искаме дружба с Русия

Гражданите на Турция не искат да са участници в политическите игри, организирани от правителството на страната. Те подкрепят действията на Москва против терористичната групировка „Ислямска държава” в Сирия и искат да запазят дружбата с Русия.

Това разказаха самите те на кореспондента на LifeNews в Анкара.„Ердоган ни смята за глупаци. Аз лично смятам, че самолетът е бил свален над територията на Сирия, а не над нашата. Отново започва някаква игра, но ние – турският народ – не искаме война”, казва жителят на града Хасан.

Мнозина минувачи изразиха своите съболезнования във връзка със случилото се и признават, че много биха искали дружбата между двата народа да се запази. „Правителството, което в момента е на власт в Турция, прави всичко за своя собствена изгода. Ние подкрепяме политиката на Русия в борбата с тероризма, в борбата срещу ИД. Знаем, че Турция до някаква степен подкрепя ИД”, разказва жителката на Анкара Дилян.

Мнозина граждани на страната се опасяват, че в резултат на последните събития те не само ще изгубят руските туристи, но ще останат и без руски газ.