Жириновски: Ще стана президент и ще възстановя Съветския съюз!

„Имам всички шансове на 18 март 2018 г. да спечеля президентските избори в Русия!“ Това заяви пред радио „Комсомолская правда“ лидерът на Либералдемократическата партия Владимир Жириновски.

Догодина той за шести път ще се пробва да превземе Кремъл.

„В Кремъл още не са решили, много е вероятно да нямат кандидат. Знаем настроението на част от интелигенцията, която иска промяна. Не е задължително да има някакви отрицателни моменти при действащия президент, но просто искат друг. Все пак през август стават 18 години (от първия президентски мандат на Владимир Путин, бел. ред.). Има желание за промяна, нужен е нов стил…“, каза Жириновски.

Той разказа и за своите планове след победата – ще възстановява Съветския съюз.

„Задачата ми ще е са възстановя границите на Съветския съюз по доброволен начин, чрез референдум. Средна Азия ще се съгласи!“, категоричен е той.

На въпрос поради какви причини бившите републики ще се съгласят отново да влязат в един бъдещ СССР, Жириновски отговаря:

„Сигурност. Те все пак не искат и те да пламнат, като Афганистан“, заяви политикът.

Жириновски сравни и себе си с американския президент Доналд Тръмп:

„Аз съм от 30 години в политиката, управлявам партия, депутати, а той никога не е управлявал. Всеки ден се срещам с министри, губернатори, отлично знам какво се случва в страната. Той е управлявал бизнес, но законите на бизнеса не съответстват на законите на обществото, държавата и политиката“, категоричен е ексцентричният политик.

„Тръмп няма екип, той назначава роднини, не умее да работи с пресата“, продължава Жириновски.

На предложението на водещите по някакъв начин да помогне на Тръмп, лидерът на ЛДПР отговаря:

„Всеки опит да се установи контакт с който и да е редови служител от неговия екип ще предизвика скандал в Америка! Представяте ли си, ето и Жириновски се опитва да влезе в екипа на Тръмп! Опазил Бог!“, вълнува се политикът.

Превод и редакция: Епицентър.БГ