Жириновски: САЩ готвят нахлуване на ИД в Русия

„САЩ сами създадоха и разпалват конфликтите в Близкия изток, защото хаосът е изгоден на Вашингтон не само икономически, но и политически”, убеден е лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски, цитиран от LifeNews.

Според него истинската цел на американските власти е да има въоръжено нападение на бойците от Ислямска държава, чиято дейност е забранена на територията на Русия с решение на Върховния съд, в Средна Азия, а след това и в Русия, в Урал.

„Когато Украйна свърши и вече няма да може да се оказва натиск чрез нея върху Русия, тези пълчища, които са като татаро-монголското нашествие, ще нахлуят през Иран и Афганистан в нашата Средна Азия – заяви Жириновски. – Тяхната същинска задача е да пуснат ИД в Русия до Урал и столицата на новото им ханство да е Ташкент.

Зам.-председателят на Държавната дума припомни, че САЩ сами са създали терористите от ИД, тъй като в основата им са организациите „Талибан” и „Ал Кайда”.

„САЩ организираха баталиите в Близкия изток. След това в Ирак, Афганистан и Либия, а сега се появи ИД”, смята политикът. Той твърди, че те са създали ИД и сега им доставят оръжие. „И всичко това е поощрение, за да държат под контрол цените на нефта”, твърди Жириновски.

Според него за Саудитска Арабия понижаването на цените на черното гориво вече не е изгодно, тъй като нанася сериозен удар върху бюджета на страната. От друга страна, съществува терористичната организация ИД, която не се гнуси от продажбата на контрабанден нефт на рекордно ниски цени, което без съмнение е изгодно за САЩ, смята Жириновски.

„ИД с удоволствие продава контрабанден нефт почти без пари – по 10 долара за барел – казва политикът. – От друга страна, САЩ преднамерено създават вражда между сунитите и шиитите, между кюрдите и арабите, между кюрдите и турците, т.е. хаос, за да ги снабдяват с оръжие. Това е поръчка на военнопромишления комплекс на САЩ“.