Експерт: Паниката подтиква Обама да увеличава войските край границите на Русия

Вашингтон продължава да увеличава военните си сили в близост до руските граници, в което Москва вижда заплаха, заяви в интервю за Press TV редакторът на Executive Intelligence Review Майкъл Билингтън, цитиран от РТ.

Според него политиката на САЩ е продиктувана от паниката на Барак Обама. Успехите на Русия в Сирия на практика го разобличиха като съучастник на терористите.

„Истината е там, че Обама е напълно уплашен. Той започна, и по-точно не започна, а продължава, процеса на увеличаване на военните сили в близост до границите на Русия и Китай в Азия, започнато от Втората световна война. И Путин със Си Дзинпин навярно разбират случващото се като пряка заплаха от война“, заяви Билинтън.

„Обама е в паника, това е факт. Финансовата система на Запада се руши. Путин успешно победи Обама в Сирия, като показа, че е напълно възможно да бъде победен тероризмът, ако се прекратят доставките от приятелите на Обама в Саудитска Арабия и Турция, които на практика разкриха американския лидер като спонсор на международния тероризъм“, каза още той.