За едно денонощие ВКС на РФ са нанесли удари по 54 обекта на ИД в Сирия

През изминалото денонощие групировката на ВКС на Русия в Сирия е нанесла удари по терористичните формирования на ИД в района на селището Ел-Карятейн и в областите, съседни на Тадмор (Палмира, провинция Хомс). Това се съобщава в информационния бюлетин на руския Център по примирието, предаде ТАСС.

„В нощни условия са извършени 23 полета на авиацията на ВКС на Русия и са атакувани 54 обекта на терористите от ИД, в хода на които са унищожени: четири пункта за управление, шест артилерийски оръдия и миномети, три склада с боеприпаси, два склада за гориво, 18 автомобила с повишена проходимост, въоръжени с картечници, една зенитна установка и 60 терористи“.

По данни на Центъра по примирието през денонощието режимът на прекратяване на бойните действия в Сирия като цяло се спазва, като са регистрирани общо шест нарушения, пет от които в провинция Алепо и един в Латакия.

Руските военни са доставили там и над 4 тона хуманитарни стоки. „През деня руският Център по примирието достави в провинция Алепо 4,4 тона хуманитарна помощ за последващото й предаване на жителите на най-пострадалите в хода на бойните действия населени места“, се казва в документа.