Една трета от европейците и американците считат Крим за част от Русия

Резултатите от проучване, проведено от Sputnik.Мнения, показа, че приблизително една трета от американците, холандците, англичаните, французите, немците и италианците считат, че Крим е част от Русия. Проучването е извършено по поръчка на информационната агенция и радио Sputnik от изследователската компания Populus в САЩ, Великобритания и Холандия и от голямата френска компания Ifop – във Франция, Италия и Германия, предаде РИА Новости.

На въпрос „смятате ли, че Крим е част от Русия или не“ 39 % от италианците и 37 % германците отговарят, че Крим е част от РФ. Във Великобритания и Холандия този процент е съответно 33 и 32 %, а в САЩ и Франция – по 25 %, като в Съединените щати най-висок процент са гражданите, отговорили с „Не знам“.

В САЩ, Великобритания и Холандия проучването е проведено в периода от 4 до 9 март и в него са участвали 3092 души на възраст над 18 г. 1004 са анкетираните в Холандия, 1085 – във Великобритания и 1003 в САЩ. Във Франция, Италия и Германия проучването е проведено на 8-10 март и общо са били анкетирани 3001 души.